MESAJUL PUROLITE
ROMÂNIA


Purolite este singura companie care folosește 100% din resursele proprii pentru producerea rășinilor schimbătoare de ioni. Purolite a pus bazele primului său proiect în orașul Victoria din județul Brașov în 1995, începând cu 35 de angajați, iar astăzi are peste 270 de oameni. Această investiție a depășit 100 milioane de dolari. În prezent, Purolite dezvoltă propriul său sistem de epurare a apei, cu o investiție de 12 milioane de dolari și alocă încă 4 milioane de dolari îmbunătățirii capacității fabricii existente, pentru a satisface viitoarele cereri ale pieței. Performanța remarcabilă este rezultatul unui management dedicat și inteligent, a unei inovații la nivel înalt, a îmbunătățirilor continue și a formării constante a asociaților noștri, pentru a ține pasul cu schimbările din domeniu.

Suntem extrem de implicați în susținerea programelor de responsabilitate socială. În acest sens, aș dori să menționez următoarele exemple:

crearea de oportunități de angajare pentru localnici, dar și pentru tineri ingineri din universitățile din România, ce sprijină eforturile noastre de inovare continuă;

fiecare pas din planul nostru de investiții contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al angajaților noștri, al locuitorilor din Victoria și al comunităților din împrejurimi;

oferim angajaților noștri șansa de a crește și de a se dezvolta în cadrul companiei noastre;

pe lângă o colaborare strânsă cu clienții, echipa noastră R&D are o colaborare strânsă cu industrii private și instituții academice, pentru a avansa tehnologia rășinilor schimbătoare de ioni;

participăm la diferite proiecte de cercetare finanțate de stat și încurajăm în mod activ oamenii să ne contacteze pentru desfășurarea tezei de doctorat sau a altor forme de cercetare.

De asemenea, ne îndreptăm eforturile asupra protecției mediului înconjurător:

ne asigurăm că suntem în conformitate cu toate legile și reglementările ce privesc mediul înconjurător;

oferim clienților noștri asistență, astfel încât utilizarea produselor noastre să micșoreze impactul asupra mediului în instalațiile lor;

dezvoltăm o tehnologie nouă de rășină, care reduce consumul de resurse naturale și producere a deșeurilor;

livrăm produsele într-o manieră care minimizează deșeurile de ambalaje;

susținem reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a deșeurilor;

ne informăm angajații cu privire la reglementările de mediu aplicabile și a politicii Purolite;

urmărim continuu și îmbunătățim obiectivele de mediu la toate nivelurile operațiunilor globale pe care le desfășurăm.

Cultura este, de asemenea, un factor foarte important pentru compania noastră, motiv pentru care sprijinim diverse programe culturale prin proiecte atât naționale, cât și internaționale, organizate de către comunitatea locală. Dintre acestea, amintim: Festivalul anual de Jazz, Festivalul de teatru ”Bona Fortuna”, concursul național ”Floare de Colț” (concurs ce promovează protejarea mediului înconjurător în rândul tinerilor), Festivalul internațional anual de Muzică ”Cântecul care zidește”, Festivalul de Film Victoria și multe altele.

Mai mult decât atât, am decis să facem un pas important înainte, către un viitor mai bun pentru Țara Făgărașului, lansând, astfel, Laboratorul de Fapte Bune – platforma noastră dedicată responsabilității sociale corporative, care este un rezultat direct al inițiativei noastre de a deveni și mai implicați în comunitățile locale. Cu siguranță, urmând acest pas, ne îndreptăm către un model de implicare socială mai bine organizat, mai bine planificat, mai transparent și mai bine comunicat.

Obiectivul nostru este să oferim oportunități egale inițiativelor din această zonă, asociațiilor, organizațiilor și instituțiilor care se implică în viața comunității Țării Făgărașului, iar aceasta este temelia abordării noastre în ceea ce privește responsabilitatea socială.

Sperăm să ni se alăture cât mai mulți parteneri și voluntari în încercarea noastră de a descoperi și sprijini un număr sporit de inițiative, asigurându-ne că vom construi și dezvolta această zonă frumoasă, care găzduiește oameni minunați și harnici.

Alătură-te și tu! Intră în Laboratorul de Fapte Bune!Arvind Verulkar

Manager General Purolite România